"Kookas, hyvässä kuivassa kunnossa esitetty uros, joka antaa hieman ilmavan vaikutelman. Hyvä pää, korvat ja silmät mutta ilme voisi olla terhakampi. Hyvä purenta ja leuat. Kaunis kaula ja vahva selkä. Hyvä rintakehä. Tasapainoiset kulmautuneet raajat. Hyvä häntä. Kevyet helpot liikkeet. Hieman löysyyttä kyynärpäissä. Miellyttävä käytös, esiintyy erittäin hyvin. Hyvä karkea karva ja nahka."

Näin arvosteli Maija Mäkinen Totin tänään Lahden KV -näyttelyssä. Tulos ei sitten ihan vastannutkaan arvostelua ja tällä kertaa AVO EH AVK 4. Tämä näyttely oli ensimmäinen Totin täytettyä kaksi vuotta. Kun plakkarissa on jo saavutettuna kaksi sertiä niin on sanomattakin selvää, ettei EH ollut ihan sitä mitä lähdettiin aamusta hakemaan.

Kun kyseessä on arvostelulaji ei voi kuitenkaan olla pettynyt. Ennakkoon oli aavistettavissa, ettei tässä ihan Maijan suosikkeja olla. Keuruun ryhmäkehässä häneltä kun ei ihailuja herunut.

Ilo oli olla taas kehässä Totin kanssa. Tilaa oli liikkua ja tuomarikin kehoitti pyörähtämään kolmannen kerran "kun kerran näyttää koira siitä nauttivan" :D. Seisotukset menivät oikein hyvin. Mitä nyt tuomarin vinkulelu hieman häiritsi.

Viikolla hierojakin sanoi, että kuivassa kunnossa Totti on.  Meillä on nyt luolailutreenit kesken, joten en ala sitä suotta syöttämään jytkyksi.

Nokka kohti uusia näyttelyitä. Viikon kuluttua seuraavaa jo pukkaa :)

Kuva kahden viikon takaa.