Totti kävi eilen  virallisissa luolakoirien taipumuskokeissa Ikaalisissa. Halusin käydä katsomassa onko treenaus tuottanut tulosta. Etukäteen tiesin, että tyhjän luolan tarkastus tulee olemaan vaikea ja varsinkin kun paikka oli täysin uusi niin minulle kuin koirallekin.

Tuomari ilmoitti heti alkuun, että vastassa olisi iskevät ketut. Meidän kotiluolan ketut ovat olleet varsin pehmeitä näiden rinnalla. Ahdinko tuotti suuria ongelmia Totille. Ehkäpä pieni epävarmuus iski uudessa ympäristössä. Suurin voitto tuli jo siitä, että päästiin varsinaiseen riistakokeeseen. Onneksi riistan haju oli kuitenkin niin houkutteleva, että Totti sai, joskin vaivalloisesti pungettua itsensä ahdingosta läpi. Sitten saatiinkin hetken kuunnella parasta Totissa. Ilmoitushaukku oli hyvä ja lähti ketun perään luukkujen avauduttua. Kettupa ei jäänytkään päätepesään vaan palasi kulmaan sekä sahasi tätä väliä kolme kertaa kokeen aikana. Uusi tilanne Totille ja se tyytyi työskentelemään maksimissaan puolessa välissä madallusta. Tuomarin sanojen mukaan koira ei saanut kettua vakuuttuneeksi eli puolustautumaan. Hyvä kuuluva haukku. Tuomari toivoisi hieman lisää määrätietoisuutta.

Olin etukäteen suunnitellut keskeyttäväni kokeen jos Totti jää haukkumaan madalluksen taakse. Turhaan sitä siellä haukuttaa 20 min. Tavoitteet täyttyivät eli päästiin varsinaiseen riistakokeeseen ja edettiin jopa puoleen väliin madallusta. Tulokseksi C35, johon olen erittäin tyytyväinen (Kehitysaste C = koira, joka kokeen aikana on osoittanut hyvää taipumusta). Pisteitä tiputti vajaa tyhjän luolan tarkastus ja sekin mentiin keittiön kautta. Intoääntä oli, mutta ei sentään niin paljoa kuin treeneissä.

Ikä ja treenit tuovat varmasti lisää kokemusta. Suunta on kuitenkin oikea ja tästä on hyvä jatkaa.