Viikko alkoi tehokkaasti eikä liikoja jääty lepäilemään ja juhlimaan Voittaja-luokkaan nousua. Heti maanantai oli vedettävä uutta jälkeä, jotta Totti ehtisi harjoitella tiistaina tulevaa viikonlopun koitosta varten. Makaukset hieman ihmetytti, kun ne eivät enää olletkaan kulmassa mutta katkokulman selvitti hienosti.

Seuraavana iltana oli ohjelmassa uintia Legon ja Solon kanssa Hyvinkään koirauimahallissa. Viime talven ensimmäinen kerta oli syöpynyt mieleen ja nyt ei millään olisi maltettu odottaa omaa vuoroa. On se kova poika uimaan ja noutamaan lelua, niin omia kuin kavereidenkin .

Lauantai-aamuna startattiin kohti Karviaa ja metsästysseuran upeaa uutta majaa, joka oli kuin parhainkin lapin loistohuvila. Jälkitalkoiden jälkeen oli etuoikeutettua olla hienoimmassa saunassa ikinä!

Seuraavana aamuna oli aikainen herätys. Kyseessä oli 14 koiran koe erittäin riistarikkaassa maastossa. Sää oli ihanteellinen, joskin Totin jäljen alussa alkoi satamaan, joka loppui vasta jäljen päätyttyä.

VOI-luokan jäljelle päästiin yhden aikaan. Totilla oli kova hinku jäljelle ja vauhti oli sen mukaista. En vieläkään lähtenyt jarruttelemaan menoa motivaation menetyksen pelossa. Jäljellä oli kaikkea hauskaa häiriötä. Oli möyhennettyä lintua, naapurin rojukasa ja vanhoja työkoneita sekä erittäin paljon tuoreita kauriin makauksia ja jälkiä. VOI- ja AVO-luokan jäljissä on selkeä ero. Sen verran raskaampi VOI-jälki oli ensikertalaiselle, että selkeästi huomasi koiran väsyvän viimeisellä osuudella, ohjaajasta puhumattakaan.

Tuomari Hauskamaan koeselostus:

"Totti ohjataan tarkasti jäljelle. Alkaa reipas jäljen molemmin puolin tarkasteleva jäljestys. Ensimmäinen makaus ohi, kulma tarkastaen ensin suunta. Linnun höyhenet tutkittiin. Toinen osuus reipasta vauhtia makaus merkaten. Katko: Ensin veretys loppuun, sitten laajalla lenkillä uudelle alulle. Ennen kolmatta makuuta pitkä tarkastuslenkki ja makuu ohi. Jäljestys muuttui sahaavammaksi ja lenkit tihenivät mutta kolmas kulma löytyy ja siitä jatketaan jäljen sivussa viimeiselle makuulle, joka merkataan. Kaadolta ohi, mutta palaa nopeasti sorkalle, jota nuolee ja tuo tielle. Nuori koira, jota jarruttamalla tarkkuus saadaan esiin. Hyvä jälkipari!"

VOI 1 / 41 pistettä.

Tällä tuloksella oltiin 6. yhdeksästä VOI-koirasta. Ei voi muuta kuin olla ylpeä suorituksesta varsinkin kun näin vähäisellä treenimäärällä saatiin ykköstulos!Lisää treeniä ja seuraavia kokeita odotellessa.

Tellu vietti samaan aikaan koko viikonlopun parsoneiden vuotuisella agility-leirillä. Paljon oli opittu uusia juttuja ja kehitytty selvästi, vaikka treenimäärä on ollut talven aikana vähäinen. Pääasia, että koirat saavat harrastaa sitä mistä eniten nauttivat ja mihin niiden kyvyt riittävät ilman turhia jäykistelyjä!