Lauantaiaamuna otettiin nokka kohti Raumaa ja vuoden ensimmäistä ulkokoiranäyttelyä. Viime vuoden tapaan sää oli sateinen. Tuomarina oli venäläinen Elena Kuleshova.

"Big size male with elegant compact body. Typical head with nice expression. Good pigment. Strong bone and body. Needs a little bit more substance. Correct tail. Typical movement. Correct coat."

Näillä sanoilla heltisi ERI SA AVK2 PU3. Aika usein ohitsemme menee hieman matalampi vastustaja. Totti on mitattu 38 cm korkeaksi, joten mistään yli-isosta ei kuitenkaan ole kyse. Näin paljon kuitenkin tuomareiden näkemykset eroavat. Viime viikolla vain EH ja nyt taas tutumpaa ERI SA...

Nyt pidämme pienen tauon näyttelyissä ja jatkamme viimeisen sertin metsästystä kotimaassa syksymmällä. Mejä- ja luolakokeet kutsuvat!

Reissun päätteeksi teimme Totille jäljen, joka ajettiin sunnuntaina aamulla. Into oli pojalla kova, kun arvasi mihin pääsi. Jälki kulki läpi kauhean vanhan tiheikön. Totille se ei tuottanut mitään ongelmia vaan paineli reippaalla vauhdilla lähes jälkiuralla ensimmäiselle kulmalle. Seuraava osuus jatkui samalla tyylillä. Ainoastaan kallioseinämän ylitys hieman mietitytti. Toinen kulma olikin tuulisella aukealla ja se oikaistiin. Viimeisellä osiolla lentokone meni matalalta ja vei hetkeksi huomion Totilta. Samassa rytäkässä joku kanalintu pyrähti vierestä.  Kielsin kovasti, ettei jää sille tavaksi. Kehoituksella jatkettiin matkaa suoraan kaadolle, joka nuolemisen jälkeen napattiin vielä suuhun.

Ikään kuin kenraaliharjoituksena ensi viikonlopun mejä-kokeeseen mennään oikein hyvillä mielin!

Tänään Tellu pääsee ajamaan oman jälkensä. Toivottavasti silläkin on hyvä vire päällä.

Edit: Tellu jäljesti suuren osan matkasta jälkiuralla tai hieman vieressä. Kulmat tuottivat vaikeuksia ja molemmat oikaistiin. Muutenkin meno oli oudon ilmavainuista ja kehoitella piti muutamaan otteeseen. Ekalla osuudella poistui riistapolkua pitkin ja piti palautella jäljelle päin. Kaato kuitenkin lopuksi löytyi ja siitäpä ei tällä kertaa halluttu luopua millään.